Huisstijl

Meestal bedoelt men met de huisstijl: De visuele presentatie van de onderneming

Achter elke huisstijl zit een goed verhaal, namelijk jouw verhaal!

Logo Waldner.nl Communication in Art
Noordrek Entresolvloeren Logo en beeldmerk

 

De huisstijl van een onderneming straalt de identiteit van het bedrijf uit naar buiten, en is dus eigenlijk het ‘gezicht’ van het bedrijf.
Een herkenbaar logo, een vertrouwde naam en eigen kleuren zijn vaste onderdelen van de visuele presentatie. Naast visuele elementen zijn er ook andere factoren zoals taalgebruik en begroeting aan de telefoon en zo meer. Die eenheid in uiterlijk en presentatie, die door het herhalend effect tot herkenning leidt, noemen we huisstijl. De huisstijl is van wezenlijk belang voor een welslagen van het public-relations beleid.

Een herkenbaar logo, een vertrouwde naam en  eigen kleuren zijn vaste onderdelen van de visuele presentatie

Voordelen van een huisstijl.

Het is belangrijk dat een organisatie naar buiten toe één ‘gezicht’ toont. Een herkenbaar beleid is hiervoor een voorwaarde. Een duidelijke visuele presentatie ondersteunt het beleid, versterkt daarmee het gezicht van de organisatie. Na verloop van tijd gaan de externe en de interne publieksgroepen een huisstijl automatisch associëren met de organisatie en de kwaliteit van de producten en diensten.

Identiteit en Imago

Als onderneming wil je een zo goed mogelijke indruk maken bij je doelgroep. Je wilt een beeld dat past bij je imago. Een goede uitstraling in de vorm van een huisstijl is daarbij van belang, want Identiteit en imago van een organisatie willen nogal eens van elkaar verschillen. Door het uitdragen van een positieve identiteit kunnen organisaties hun imago gunstig beïnvloeden.

Het design is het eerste van je huisstijl wat mensen van je zien en bestaat uit beelden, kleuren en/of vorm. Het is belangrijk dat deze elementen meteen de juiste indruk geven.

Toepassen van de huisstijl : Implementatie

Alle objecten waarop de elementen van de huisstijl afgebeeld worden heten huisstijldragers >>>