Hortensia Hydrangea in de bloei

Hydrangea with fancy colors Hortensia

De Hortensia komt oorspronkelijk uit Japan, China en Amerika. De oudste fossiele vondsten werden gevonden in Noord Amerika en dateren van miljoen jaren geleden. Lees stukje van vorige jaar >> In het jaar 1739 gaf de plantkundige Grovonius deze bloem de Latijnse naam Hydrangea. in Grieks : Hydra=water en Angelion=kruik. Waterkruik dus! De hortensia doet deze naam haar eer aan, want ze hebben veel water nodig.

Leuk stukje, in het engels >> thehabititat.com

De naam Hortensia kwam in 1771 en werd verzonnen door de Franse plantkundige Philibert Commerson. Deze naam is vernoemd naar een vrouw, maar om welke vrouw het gaat blijft een mysterie. Het verhaal gaat dat het Hortense van Nassau was, die met hem  heeft deelgenomen aan een botanische expeditie rond de wereld.

Een prachtige bloeier, die het ook nog eens super goed doet op Groninger klei. Inmiddels is deze hortensia bijna net zo groot ik als: 1.72! Het is eigenlijk een hortensia groep, uitgegroeid uit 2 , toenderijd, kamergrote planten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *