Juweel van de zomer : Petunia

Juweel van de zomer, de petunia. Karin Waldner Flower and Garden Photography

Juweel van de zomer, de Petunia. Flower and Garden Photography

Jewel of the summer, the petunia.

De Petunia heeft in 1789 haar naam gekregen van de Franse botanicus Antoine Laurent de Jussieu (1748-1836). De plant is verwant aan de Nicotiana, bekend van de tabaksplant en Pétun was destijds het plaatselijke woord voor tabak. De petunia groeit in Zuid Afrika in het wild.

De eerste Petunia kwam in 1823 naar Europa. De witbloemige Petunia axillaris was de eerste, later werd de Argentijnse, violette tot karmijnrood bloeiende Petunia violacea ingevoerd. Deze twee soorten vormden de basis voor talloze hybriden.

De petunia kun je goed herkennen aan de kelkachtige- of trompetvormige bloemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *